Axevalla 17 februari 2018

 Fakta

Axevalla är känt för sitt väldigt långa upplopp på 227 meter, vilket kan göra att ledaren kan krokna innan mållinjen och öppna upp för hästar bakifrån. En riktig skrällbana där endast 1/3-del av streckfavoriterna vinner enligt statistiken. Det är i grunden ingen snabb bana, men blir det vinterbana som det nu kan bli kan den bli snabbare, men också långsammare beroende på om underlaget blir hårt eller löst. Allt beror på hur bra banpersonalen lyckas om det blir minusgrader och om tjälen är kvar eller inte. Vädrets nycker kan påverka loppen denna omgång, som många andra omgångar… Annars har banan bra svikt och ska tåla regn ganska bra. Det finns ingen stallbacksväxel då stallbacken ligger i slutkurvan, vilket istället kan innebära att vissa trötta, orutinerade, unga hästar kan bryta ut, stanna upp eller börja galoppera över upploppet eftersom de hellre längtar hem till stallet. Bästa vinnarspår enligt statistiken är spår 1. Men, skurarna är spridda över många spår och det är inte ovanligt att bakspåren vinner. Ingen open stretch och ingen vinklad startbilsvinge. 

Kuskar som trivs extra bra på Axevalla är Carl Johan jepson, Thomas Dalborg och Michael J. Andersson. Övriga toppkuskar att se upp med denna omgång är Örjan Kihlström, Ulf Ohlsson, Peter Untersteiner, Johnny Takter och Erik Adielsson. 

V75-1

Vår ranking: 2, 6, 8, 1, 4, 5, 9, 7, 3

Globalsatisfaction (2) är en fin potentiell chansspik. Har visserligen varit ifrån väldigt länge, men Nurmos säger att han tränat bra och är i fin form till det här och skulle inte anmält honom om han inte trott på segerchans. Nurmos nämner även Linus Boy (6) med stor segerchans. Även han har pausat en liten tid, men ska också vara i vanlig form. Är startsnabb och kan komma att utmana om ledningen från bra spår. Tar han ledningen är Nurmos inte förvånad om det slutar med vinst. Utmanarna till dessa är främst Lincoln Lawyer (8) som trots spåret måste ses med hög segerchans. Täta starter tror vi har gynnat honom. Kommer nog få göra mycket jobb själv denna gång, men har visat andra gånger att han klarar det. Formen på topp och är säkert med och gör upp om segern. Trinity Lux (4) är en stark spurtare som fått klurigt spår som gör att vi rankar ned honom till femtehästen i loppet. Men, blir det lite tempo och han sköter sig så kommer säkert chansen till slut ändå. Måste räknas. Det måste även Raggamuffin (1) som nu fått riktigt fint läge och kan få den perfekta smygresan fram för att sedan krossa allt över upploppet, om lucka kommer.

Tips: 2, 4, 6, 8

V75-2

Vår ranking: 2, 7, 14, 10, 6, 5, 4, 9, 1, 8, 3, 11, 13, 12, 15

Mellby Euphoria (2) är också en fin chansspik, om man letar sådana. Hon tar nog ledningen och kan leda runt om. formen på topp och ett riktigt fint läge nu. Colour of Love (4) är inne i en formtopp och har finfina skrällchanser här. Farlig att nonchalera. Det är även Kissmeonceagain (5) som är en mycket temperamentsfull häst. Stark och rejäl och kan faktiskt få loppet till slut. Fin skrällchans. Chantilly (6) är stark och rejäl. Kan mycket på egen hand och vann övertygande senast. Repris nu? Segerstrider nog. Julia Pellini (7) är riktigt på gång nu och kan inte räknas bort här. Måste med på kupongen. Sunna Love (10) är väldigt spurtstark och har kapacitet och läge för att krossa allt över långt upplopp! Zola Grand Cru (13) har fått klurigt spår, men har hög kapacitet och potential. Gynnad om det blir vinterbana. Bra chans till spurtseger nu. Se upp! En annan häst att se upp med är formstarke och speedige Helena Klipp (14) som får chansen om det bara blir lite tempo på loppet och det tror vi nog att det kan bli. Kan spurta riktigt vasst. Se upp!

Tips: 2, 4, 5, 6, 7, 10

V75-3

Vår ranking: 12, 1, 8, 2, 11, 4, 9, 3, 10, 7, 6, 5

Earn N’burn (1) är en finfin häst som kan ta ledningen och då finns chansen till seger. Lord L.S (2) är helt bortglömd nu OCH underskattad! Formen är på topp, bara broddar bak nu vilket är ett stort plus. Har en kort vila i ryggen och distansen är ett plus. Vi tror han är med och gör upp om segern här. Ibelieveinamerica (4) har ett kul namn med tanke på en viss lite korkad president. Nåja, nu kan hästen, namnet till trots, nå ända till seger. Inte på ett korkat sätt, utan ett smart. Hästen har fin vinnarskalle och en smart kusk. Är fortfarande under utveckling, men har utvecklats enormt så länge vi följt honom. Finfin seger senast och kan inte nonchaleras alls här. Roofer (8) är en häst vi tycker är intressant för framtiden. Utvecklas snabbt och är för det mesta stabil. Trist spår, men kan ändå ha chans att komma till. Örjan Kihlström, en av Sveriges och kanske Europas bästa kuskar gör ju även sitt till bakom en sådan här högpotential häst. Se upp! Arsenal (11) är en liten stor häst som har formen på topp och måste med på kupongen. Spurtar bra och kan fälla allt. Det kan även Global Undecided (12) som är oerhört stark och rejäl. Gillar distansen och har formen. Krossar allt?

Tips: 1, 2, 4, 8, 11, 12

V75-4

Vår ranking: 3, 11, 6, 13, 4, 9, 5, 10, 15, 12, 7, 8, 14

Nu blev vårt spikförslag struken och då öppnas loppet upp rejält. Castleman (3) möter tuffare motstånd nu, men är så pass bra att han kan vinna det här. Fin seger nästsenast. Kan behöva gå lite snabbare denna gång dock och det är ingen omöjlighet med tanke på formen. Flashing Victory (4) är startsnabb nog att ta ledningen och gör hon det kan det bli runt om. Bra skrällchans nu. Jordan Lee G.L. (5) har just nu allt för diffus form för att vi ska tro på seger här. Iris Palema (6) möter tuffare motstånd nu och behöver tempo om hon ska vinna nu. Men har bra chanser nu också. Fin seger senast. Esteban Boko (10) har också fin skrällchans nu. Är riktigt speedig och spurtstark. Se upp! Wingait Erik (11) har formen på topp, men möter betydligt tuffare motstånd nu. Klurigt spår dessutom. Spurtstark, men har läget emot sig. Måste ändå räknas med segerchans. Coffie U.N.G. (13) är underskattad till detta lopp. Hästen har bra form, bra kusk och är väldigt speedig. Kan nog klättra rejält långt fram tidigt i loppet. Kan fälla allt till slut.

Tips: 3, 4, 6, 10, 11, 13

V75-5

Vår ranking: 4, 1, 5, 9, 10, 2, 7, 3, 8, 6, 11

Firewire (1) kan behöva uppgradera sitt bredband till detta lopp… Visst är läget bra och hästen är startsnabb, men lär nog släppa tidigt i så fall. Nä, vi tror motståndet blir för tufft denna gång. Mr Perfect (2) verkar ibland tända till av tufft motstånd. Kan göra detsamma nu. Formen på topp och med tempo kan det bli en fin skräll. Sambuca Knight (4) ska gå med skygglappar nu, vilket blir intressant. Går dessutom ned i klass till detta. Trots det låter Bergh något osäker i intervjun, med tanke på senaste loppet. Visst det var väl inte det bästa loppet men gjorde absolut inte bort sig i tuffare gäng än nu. Men, på grund av Berghs osäkerhet väljer vi att låsa med Louie Brodde (9) som nu kan få ett perfekt smyglopp och krossa allt över upploppet, om favoriten sviker… Sedan har vi Rafiki Fri (7) som trots spåret måste räknas på skrällchans, precis som Ryan Kronos (10). Båda är vassa spurtare.

Tips: 4, 9

Top7: 4, 1, 9, 5, 7, 3, 10

V75-6

Vår ranking: 13, 1, 12, 14, 3, 5, 7, 2, 6, 8, 11, 9, 10, 4

Ja, det här borde Southwind Feji (13) vinna enkelt, men nu pratar vi spår 13 på tillägg i ett 1640-lopp, visserligen med voltstart, men ändå… Det kan bli knepigt, men sedan är ju hästen i en klass för sig och kanske Sveriges och nordens bästa sto. Möter lite tuffare motstånd nu dessutom, men formen är ju fortfarande på topp. Riktigt spurtstark. OM favoriten skulle falla så finns det egentligen bara två hästar som kan utmana och det är Ile Saint Louis (1) som troligen tar ledningen. Leder runt om? Distansplus, bra form, MEN behöver oftast lite snabbare bana för att lyckas optimalt. Inte säkert det blir så nu. Blir det det så är det första utmanaren till storfavoriten. En annan utmanare är Legoholm Zon (12) som kommer från fyra raka segrar tuffa gäng. Formen är på topp och kan faktiskt krossa allt över långt upplopp om favoriten kroknar.

Tips: 1, 12, 13

V75-7

Vår ranking: 1, 7, 10, 11, 5, 2, 4, 9, 6, 8, 3, 12

Vi väljer att spika i sista avdelningen och tror det är en bra och förnuftig spik i Mr Creation (1) som troligen tar ledningen och leder väldigt länge. Runt om? Men, man får nog se upp med Actual Star (2) som har ett riktigt fint skrälläge nu. Men, värsta motbudet heter nog ändå Always On Time (7) som kommer utmana både om ledningen och segern. Tar han ledningen kan det vara han som leder loppet runt om. Se upp med Cantona Mearas (4) som har formen på topp, ska gå med bike och helstängt nu! Är väldigt spurtstark och kan faktiskt vinna med lite tempo på loppet. Bakifrån finns Eelis (10) som nog bara är en outsider nu på grund av spåret i kortlopp. Nu är det dessutom autostart och öppnar inte upp lika mycket ett 1640-lopp som vid voltstart. Kan få svårt, men har hög kapacitet och kan faktiskt ändå spurta ned gänget till slut om det blir tempo på loppet. En något bortglömd herre är Demolition Man F. (11) som är enormt spurtstark och speedig. Kan faktiskt vara den häst som står för bästa skrällen i omgången. Se upp! Utmanare finns, men vi väljer ändå att spika.

Tips: 1

Antal rader för systemet: 5184

Kostnad för systemet: 2 592 Kr