Bergsåker 8 december 2018

OBS! Nu är det skotvång som gäller, alltså skor på alla hästar. Bergsåker är i grunden en bra och fin bana, men nu var det minusgrader i går och inatt och idag ska det hällregna hela dagen. Det kommer bli slaskiga, leriga och stänkiga förutsättningar som inte alla hästar klarar av. Vi har därför tittat lite extra på de hästar som vi vet av statistiken klarar tuffare banförutsättningar bättre än andra. Bästa kusken på Bergsåker är helt klart Ulf Ohlsson. Upploppet är långt, 200 meter och inga problem med bredden på banan i volterna. Bästa spåret bakom bilen är innerspår enligt kuskarna, och enligt statistiken är bästa vinnarspår detsamma.  

 V75-1

Vår ranking: A-hästar: 9, 10, 11

Klurig inledning där vi ser att Volocity De Vie (10) är en potentiell chansspik. Stark och rejäl häst som har formen på topp. Är spurtstark och kan krossa allt över upploppet. Värst emot är nog Minnestads El Paso (9) som är enormt speedig och kan ligga i ledningen efter halva loppet och sedan spatsera in till en seger. Men, även Importedfrmdetroit (11) är enormt bra i sin form och är också spurtstark. vi tror någon av dessa tre gör upp om segern till slut. Men, det finns motstånd i Donners AM (2) som kanske skulle kunna leda runt om. Eller den stora skrällchansen Dennis De Castella (3) som är enormt spurtstark när han har en bra dag. Varning på Mellby Ess (5) som gör det bra varje gång och är snart värd en seger. Doctor doxey Zenz (8) ska man också se upp med om det blir en sådan där märklig, tung körning på grund av vädret. Men, då kommer nog även Output Pressure (12) att få vinstchans. Distansplus och form för den hästen. Men, då måste tempot skruvas upp samtidigt som de tunga förutsättningarna sätter sig i benen på de där framme.

Tips: 9, 10, 11

V75-2

Vår ranking: A-hästar: 4

Svårt och öppet lopp där vi tror mest på Our Soleado (7) som ju blivit helt underskattad och något bortglömd bland spelarna. Vi tippar honom som etta. Enormt spurtstark häst som kommer fälla många till slut, kanske alla. Värst emot är nog Sweet Eddie (10) som gillar skotvånget och lite hunkiga förutsättningar som idag. Annars har vi ju favoriten Tsar Brodde (4) som vi tror blir lite för klen i sällskapet denna gång. Går kanske bäst över lite längre distanser dessutom. Budets Lasse (6) är en fin häst som säkert kan ta ledningen och därifrån leda väldigt länge. Runt om? Två bortglömda hästar som båda spurtar väldigt bra är Digital Class (11) och Mellby goofy (12). Den sistnämnde möter dessutom enklare motstånd nu och från sämsta läget… Men, ska definitivt inte nonchaleras.

Tips: 4, 7, 10, 11, 12

V75-3

Vår ranking: A-hästar: 3

Så kommer vi då till första dunderfavoriten Zenit Brick (3). Hästen är distansgynnad och gynnad av att gå med skor. Har dessutom bra läge. MEN, brukar inte vara så bra med tyngre förutsättningar som idag. Därför känns det som att det kan vara kul att försöka fälla denna storfavorit och det gör vi med On Track Piraten (10) som har formen i topp, är en bra vinterhäst och som har visat att han kan hantera tuffare förutsättningar på ett formidabelt sätt. Enda frågetecknet är läget. Spår 10 var ju inte jättebra, men heller inte dåligt. Vi chansar på att fälla favoriten.

Tips: 3, 10

V75-4

Vår ranking: A-hästar: 12

Ännu en dunderfavorit som ser helt ohotad ut i Månprinsen A.M. (12). Ser ut att vara överlägsen sitt motstånd även denna gång, MEN har bara en vinst av fyra på tunga förutsättningar. Därför kan det vara kul att chansa lite på att fälla honom. Vi har upptäckt att det är speciellt en häst i fältet som utmärker sig för att vara extra duktig på tyngre förutsättningar i loppen och det är Tangen Haap (15). Totalt bortglömd här och har en riktigt vass spurt. Stark och rejäl. Kommer säkert utmana till slut och då blir det kanonkula. Kan Månprinsen matcha den över upploppet? Vi chansar och passar på att varna för Järvsöodin (2) som i normala fall skulle ses som enda motståndet mot Månprinsen…

Tips: 12, 15

V75-5

Vår ranking: A-hästar: 2, 5, 9

Jämnt lopp som tusan det här. Svåranalyserat. Vem tar ledningen? Hm. Kanske Ramon Deekers (3) eller Bionicle Man (1)? Jo, någon av dem tar den säkert. Men, loppet får olika förutsättningar beroende på vem av dem som tar ledningen. Det kan bli så att det istället blir Special Major (6) som får överta ledningen och då blir han nog väldigt svårslagen. Eller så tar Viscount (5) över ledningen och blir därmed svårslagen. Var hamnar egentligen favoriten Yrr (2)? Kan han tampas om ledningen? Nja, resultatet blir nog ändå detsamma. 5 eller 6 får nog överta. Inför upploppet kommer dunderstarke Global Undecided (9) att klättra i fältet och kommer säkert ge ifrån sig en rejäl spurtkanon som skulle kunna räcka till seger. Se upp!

Tips: 2, 3, 5, 6, 9

Top7: 9, 6, 2, 5, 8, 3, 4

V75-6

Vår ranking: A-hästar: 10

Rita C.D. (10) är en potentiell chansspik i ett svårt lopp där det blir en eller alla. Antingen vinner Rita eller så skräller det till ordentligt här. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra, men vi avslutade diskussionerna med att vi hamnade på fyra hästar, men känner oss väldigt osäkra på om det räcker. Utöver de vi tagit varnar vi för Selma Töll (1), Livinginmydream (3), Vanessa F.B. (12), Bella On Tour (14) och kanske också Comewithaflash (11). Den vi tror mest på är Ginny Weasley (15) utöver Rita C.D.

Tips: 2, 9, 10, 15

V75-7

Vår ranking: A-hästar: 9

Disco Volante (9) är en ganska bra spik, men spåret är emot honom nu. Det gör att vi garderar. Vi tror väldigt mycket på Weekend Fun (6) som vi tror kan ta ledningen och leda runt om. En annan utmanare är Erik Sting (11) som nu är väldigt lågt spelad, vilket är märkligt. Går ned i klass nu och möter enklare gäng. Kan slå till på riktigt nu. vi glömmer inte heller Dartagnan Sisu (3) som tydligen ska laddas och köras i ledningen. Det blir intressant. Runt om? Vic De Luxe (1) kommer bli riktigt farlig med hög vinstchans om han inte blir helt fast i loppet. Se upp!

Tips: 1, 3, 6, 9, 11

Antal rader för systemet: 6000

Kostnad för systemet: 3 000 kr