Bjerke 17 november 2018

Bjerke är en snabb bana och det brukar inte vara några problem i voltstarterna. Upploppet är långt, 200 meter. Det finns ingen open stretch och ingen vinklad startbilsvinge. Stallbacken ligger efter mål så det finns en s.k. stallbacksväxel där trötta hästar som längtar hem till stallet kan få lite extra fart över upploppet. Innerspår är bra bakom bilen och spår 1 är bästa vinnarspår enligt statistiken. Den kusk som är lite outstanding just på Bjerke är främst Erik Höitomt. Bara 22 av 64 startande hästar är svenska. Björn Goop ersätter Robert Bergh. Lycka till!

 V75-1

Vår ranking: A-hästar: 3

Det här loppet borde favoriten Ferrari B.R. (3) vinna. Hästen är väldigt speedig och faktiskt helt outstanding bland de övriga här. MEN har inte fått så många lopp i kroppen ännu (bara ett) och det kan ju skapa viss oro. Behöver kanske ytterligare något eller ett par lopp i kroppen för att vara helt på topp? Det är i alla fall ett bra spikförslag, men vi hoppas på lite skräll här och garderar upp med de två värsta utmanarna. Övriga har nog inte mycket att säga till om här.

Tips: 2, 3, 7

V75-2

Vår ranking: A-hästar: 2, 3, 5, 6, 9

Småklurigt lopp där det finns sex hästar som har vinstchansen. Vi kan inte prioritera så vi tar samtliga sex.

Tips: 1, 2, 3, 5, 6, 9

V75-3

Vår ranking: A-hästar: 10

Ett lopp där Lionel N.O. (10) borde vinna enkelt. Fäller allt till slut, tror vi. Värst emot eller kanske den ende emot är Global Trustworthy (5), men även denna häst har lite för få lopp i benen. Bara fått ett enda hittills efter uppehåll och kan behöva loppet. Lionel blir därför en chansspik om man letar sådana. Liten varning på Donatomite (4) som om han når ledningen kan leda runt om, men i vårt tänkande kommer han inte dit. Det till trots är det många andra tippare som tror han kan ta ledningen från Probo O.P. (1)… Den som lever får se… Men, vi tippar som vi tror loppet kommer bli kört och då tar 1 ledningen och släpper till Spitcam Jubb som sedan leder fram till upploppet där Lionel sedan passerar och vinner med Global Trustworthy (5) som god tvåa.

Tips: 5, 10

V75-4

Vår ranking: A-hästar: 1

Ett svårt och öppet lopp som antingen kräver väldigt många streck eller en spik. Vi har valt att chansspika Bad Nite Call Saul (1) som vi tror tar ledningen och leder runt om. Men, vi varnar främst för två hästar; Crackajack (4) och Something Fishy (5). Där bakom kan i stort sett vem som helst vinna, även lågt rankade som 2, 3 och 11. Ni som inte vill chansspika bör helgardera loppet.

Tips: 1

V75-5

Vår ranking: A-hästar: 1, 3

Normandie Royal (1) tar nog ledningen och går där länge, länge. Kanske till och med runt om? Utmanas annars av Waffle Cone (4) som också är snabb ut. Lyckas han ta sig förbi kan det bli runt om där istället. Carna Sensei (2), Tropicana Ås (3) och Happy Steel (5) är alla både speediga och spurtstarka. Vi tror någon av dessa slutar som vinnare, men varnar även för Mily (11) och Maharani De Baroda (12) som båda också är ganska spurtstarka, men har sämre lägen och möter lite tuffare nu.

Tips: 1, 2, 3, 4, 5

Top7: 4, 3, 10, 1, 5, 12, 2

V75-6

Vår ranking: A-hästar: 4

Också lite småklurigt lopp. Halva gänget har vinstchans och den andra halvan har det inte. Så kan man sammanfatta analysen av detta lopp. Vi tar med den halva som har vinstchans.

Tips: 1, 3, 4, 7, 9

V75-7

Vår ranking: A-hästar: 1, 2

Vi vågar inte spika favoriten Promo Kemp (2) även om Goop nu kör. Varför? Jo, vi tror inte han tar ledningen vilket skulle krävas för vinst. Vi tror Smevikens Cruiser (1) tar ledningen och leder runt om. Men, det kan bli en spetsstrid som gynnar både Masterglide (3) och Rapide Frecel (5). Det kommer i så fall även öppna upp upploppet för Mellby Emeralds (10) och Fashing Boko (11). Vad vill vi säga med det här? Jo, att vi tror det skräller i sista avdelningen på V75. Vår vinnare heter helt enkelt (vi chansar) Masterglide eller Mellby Emeralds. Vi känner därför att vi måste avsluta omgången med sex hästar…

Tips: 1, 2, 3, 5, 10, 11

Antal rader för systemet: 5400

Kostnad för systemet: 2 700 kr