Gävle 16 december 2017

Gävle är en mycket snabb bana och många rekord här satta där. Men, det gör också att den är ganska hård och blir det mycket regn och väta så tål den det mycket bra, men den blir också väldigt hård. Den är rejält doserad i kurvorna. Det finns ingen open stretch och ingen vinklad startbilsvinge som kan jämna ut oddsen i starten för spår 6, 7 och 8. Upploppet är relativt kort, 178 meter men banan är bred för voltstarterna. Som vanligt på Gävle så blir V75-omgången klurig och bitvis svårlöst. Tänk på att mindre än 30% av favoriterna brukar vinna på gävlebanan. Det ska bli en vintrig bana, sägs det och då behövs broddar. Det gör omgången ännu mer klurig… Det blir ingen stallbacksväxel denna gång, istället kan hästar som längtar hem till stallet stanna upp, bryta ut eller galoppera. Vissa hästar har mer hemlängtan än andra när de börja bli trötta och de känner att loppet börjar ta slut. Bästa spår enligt hemmakuskarna är spår 4 bakom bilen i starten. Bästa vinnarspår enligt statistiken är spår 3 och 1.

Denna omgång verkar många toppkuskar tagit ut lite julledigt, men de kuskar som är kvar och som tillhör toppskiktet är Björn Goop, Ulf Ohlsson, Erik Adielsson och Jorma Kontio. Speciellt Ulf Ohlsson trivs extra bra just på banan i Gävle.

Vädret ska vara klart till halvklart och uppehåll. Medelmåttiga vindar från norr på 3-5 m/s och med byar upp till 9-12 m/s. Temperaturen ligger runt 3 minusgrader.

V75-1

Vår ranking A-hästar: 1, 9 B-hästar: 3, 7, 8, 5, 6, 2, 4 C-hästar: –

Han Herred (1) är startsnabb och tar nog ledningen. Leder länge, kanske runt om. Men, vinner för sällan på V75… Lincoln Lawyer (3) har formen i topp och tog en riktigt fin seger senast. Måste tas med på kupongen. Cupido Sisu (5) är klart bättre än raden och har finfin segerchans nu. Bra spår. Startsnabb och kan utmana om ledningen. Kommer han dit kan han bli hästen att slå. Victor A.U. (7) borde vara förstahästen i loppet, men har fel spår nu. Med annat spår längre in hade han till och med varit en spik för oss. Vi tror det kan kosta honom alldeles för mycket här ifrån, men löser det sig så är spurtkrafterna fina och han kan skrälla. Valeur (9) har svårt spår för kort distans, men får fina ryggar att gå i nu. Kan vara ett riktigt nice smygläge på grund av sin startsnabbhet. Måste nog ändå ses med chans. M.T.Insider (8) har helt fel spår nu och får nog svårt.

Tips: 11, 3, 5, 7, 9

V75-2

Vår ranking A-hästar: 7, 3, 10, 9 B-hästar: 1, 2, 12, 11, 6, 8, 4 C-hästar: 5

Ett öppet lopp. Puketorps Julius (1) är stark och rejäl och kan ta hem det här. Vår förstahäst. Har spåret med sig. Perfect Beauty (2) är speedig och har bra läge. Startsnabb och kan få ledningen. Segerchans nu. B.B.S.Jhonny (3) får Adielsson i sulkyn, vilket är ett stort plus. Spurstark herre med bra läge. Måste räknas tidigt. Dame Dream (4) har fått småklurigt spår, men är rejält spurtstark. Måste ta sig fram till bra läge först och det kan lösa sig och då blir hon livsfarlig. Electrical Storm (7) får första loppet på två månader nu och behöver nog loppet i kroppen. Hade annars varit favorit i loppet, tror vi. Bör vara med och göra upp om segern. Champion Chip (9) har fått finfint smygläge nu och Goop upp nu. Måste räknas. Prediction (10) gillar distansen och vinner ofta, både på kort och medel från alla möjliga lägen, både kluriga och perfekta. Kan krossa allt till slut. Det kan även Castleman (11) som också är en superspurtare om läget ges. Tina Gel (12) kan mycket då allt stämmer och blir det ett sådant lopp så är hon inte alls borta…

Tips: 1, 2, 3, 4, 7, 9, 10, 11, 12

V75-3

Vår ranking A-hästar: 8 B-hästar: 9, 1, 3, 10, 4, 5, 2 C-hästar: 7, 6

Spitcam Jubb (1) tar nog ledningen och leder länge. Runt om? Vi varnar! Mind Your Face (2) är startsnabb och utmanar säkert om ledningen. Inte alls borta ur segerstriden. Beau Mec (3) ska gå med skor och det är inte bra. Sänker förhoppningarna, men är distansgynnad. Måste nog ändå räknas. Order To Fly (4) kan spurta bra om lucka ges. Kan bli svårt denna gång, men går inte att avfärda… Zenit Brick (8) är vårt spikförslag. Gjorde ett dåligt lopp senast så vi undrar lite hur formen är. Enligt stallet ska formen vara intakt och då får vi lita på det och spikar. Digital Ink (9) är första motbud. Spurtstark och kan få en perfekt smygare nu. Se upp! Narold Vox (10) kan man aldrig räkna bort oavsett spår och lopp. Hög kapacitet – när han vill. Lite ojämn så där, men stämmer allt så är det stor segerchans nu.

Tips: 8

V75-4

Vår ranking A-hästar: 8 B-hästar: 3, 12, 4, 5, 7, 2, 14 C-hästar: 10, 13, 9, 1, 6, 15

Bra lopp där det står mellan tre hästar, kanske fyra. Storsjarmören (3) tar nog ledningen. Runt om? Potentiell chansspik. Alfie (4) ska inte underskattas. Hög kapacitet med superspurtkrafter. Kommer luckan krossar hon allt! Helt bortglömd av spelarna nu. Månprinsen A.M. (8) är en storfavorit i fara. Svårt läge nu och får nog inte ledningen. Riskerar dödens runt om och då tryter krafterna till slut. Ett annat scenario är att han blir fast i andra, tredje invändigt. Det sista scenariot är att han kommer till ledningen och vinner hur enkelt som helst, men det tror inte vi på. Senast lite tuffare 2140-lopp han gick var i juli och då kom han femma. Segrarna därefter är tagna i lite enklare lopp… Odin Tabac (12) är en tuff häst. Besitter fina spurtkrafter och kan få ett fint upplägg nu. Kan krossa allt!

Tips: 3, 4, 8, 12

V75-5

Vår ranking A-hästar: 8, 1 B-hästar: 3, 7, 10, 6, 12, 2, 9, 5 C-hästar: 4, 11

Öppet lopp där vi tror det storskräller. Vi råder er att strecka på så mycket ni kan och har råd med. All Knight (5) kan ta ledningen och körs i så fall där. Runt om? Finfin storskräll och chansen är mer än stor. Se upp! Observera att Global Trader (7) aldrig gått distansen… Det betyder att han antingen visar att det är hans distans eller så sumpar han det totalt…

Tips: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 12

Top7: 1, 5, 7, 3, 9, 8, 12

V75-6

Vår ranking A-hästar: 1, 10 B-hästar: 4, 12, 2, 3, 5, 6, 11 C-hästar: 8, 7, 9

Virunga (1) tar nog ledningen. Runt om? Potentiell chansspik. Drizzle C.C. (3) är startsnabb och kan få rygg ledaren. Där blir det intressant över upploppet för hästen är ganska så spurtstark. Se upp! Sunwapta Goj (4) räknas tidigt och gör alltid bra lopp. Vann på fint sätt i kortlopp senast. Romance Amok (10) får Goop i sulkyn nu, viket är ett stort plus. Speedig sort med hög spurtkapacitet. Kan krossa allt över upploppet. Poem In Motion (12) varnar vi för. Klaffar det minsta lilla är hästen att räkna med i segerstriden.

Tips: 1, 3, 4, 10

V75-7

Vår ranking A-hästar: 4 B-hästar: 9, 1, 8, 11, 5, 10, 2, 3, 6, 7 C-hästar: 12

Bästa hästen heter Island Life (4) och har bra spår, formen på topp, är startsnabb och tar antingen ledningen eller får överta den tidigt. Där blir det hästen att slå och det kan bli svårt för övriga för hästen är både speedig och spurtstark. Kan driva upp tempot och ändå ha krafter kvar för en rejäl spurt. Motbudet är främst Araw Hoss (9), men som nu fått bakspår efter ett kort uppehåll. Kan behöva loppet och behöver definitivt ett bättre spår. Vi varnar lite för national Prince (8) som är segervan, men i väldigt billiga lopp. Kan bli för tufft nu. Upp till bevis… Var hamnar Scarpia (5) i starten? Kan bli positionsproblem nu. En riktig rysare. Se upp!

Tips: 4

Antal rader för systemet: 5760

Kostnad för systemet: 2 880 Kr