Jägersro 13 januari 2018

 Fakta

Ungefär medellångt upplopp på 190 meter. Banan är bred för voltstart, 23 meter. Ingen open stretch, men däremot vinklad vinge på startbilen som ger lite fördel för spår 6, 7 och 8. Banan ska vara fast och fin med bra fäste. Det blir inget regn så den blir lite lättare med bra svikt. Bakom bilen är spår 5 bäst i starten, säger hemmakuskarna. Enligt statistiken är spår 1 bästa vinnarspår. Stallbacken ligger efter målgång och det betyder att det finns en s.k. ”stallbacksväxel” att tillgå för hästar som är lite trötta och vill hem till stallet. ”Stallbacksväxel” betyder att vissa hästar kan få lite extra fart över upploppet då de vill hem till stallet. Vädret ska bli fint. Mulet och uppehåll med någon minusgrad. Svaga västliga vindar.

Kuskar som verkar trivas extra bra på Jägersro är främst Johnny Takter, Lutfi Kolgjini och Christoffer Eriksson. Övriga toppkuskar som ställer upp denna omgång är Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson.

V75-1

Vår ranking: 2, 6, 1, 4, 7, 8, 3, 5, 9, 10, 11, 12

Batman Godiva (1) utmanar säkert om ledningen och kommer han dit kan han bli hästen att slå, för han kommer leda loppet väldigt länge… Men, den som har bäst chans att ta ledningen är nog i alla fall Defy Anything (3), men han lär i så fall ganska snart släppa till någon och vi tror det blir Gomez (6). Där kommer Gomez i så fall att gå hela vägen in över upploppet innan någon utmanar honom och det kan bli så att han då bara rinner iväg och vinner ohotad. Gomez kan vara en bra chansspik för er som letar sådana. Det finns många som säkert sikta på att göra en bra start och en av dem är Platon Face (8) och vi blir inte förvånade om det är han som får överta ledningen i andra momentet och blir i så fall hästen att slå och han kan skrälla till det i inledningen av denna omgång. Även Olle Rols (2) vill nog vara med och slåss om ledningen, ett tag i varje fall. Tar han den ställs hela vår loppanalys över ända för då är det Olle Rols som kan leda loppet runt om. Men, vi utgår i alla fall från att Defy Anything tar ledningen, släpper till Gomez. Olle Rols kommer upp utvändigt med Platon Face i rygg. Strax innan upploppet går Platon Face ut tidigt och klättrar fram till utvändigt ledaren. Över upploppet kommer säkert både Uptothe chapel (4) och Toddler (7) att utmana tufft. Det kommer bli oerhört jämnt över mållinjen, men Platon Face hoppas vi blir huvudet längre än de övriga…

Tips: 1, 2, 4, 6, 7, 8

V75-2

Vår ranking: 1, 2, 7, 10, 3, 8, 12, 4, 6, 11, 9

Det är lite väl många orutinerade i detta lopp, men vi tror stenhårt på att Erwin (1) tar ledningen och leder detta kortlopp runt om. Ingen kan utmana honom om ledningen, som vi ser det. Däremot kan det bli ett tufft upplopp där Waffle (2) och Global Unlimited (7) måste ses som de värsta motståndarna. Kanske även Harri K. (10) kan blanda sig i leken. Det blir ett svårt och tufft lopp för Erwin, men vi tror han vinner. MEN, eftersom han möter sitt tuffaste motstånd hittills nu så väljer vi att låsa med Waffle som är mer rutinerad och kanske snäppet mer spurtstark än vår vinnare. Kommer han bara loss så kan han sätta nosen före Erwin, kanske… Blir han fast, ja då vinner Erwin med en hästlängd, eller två…

Tips: 1, 2

V75-3

Vår ranking: 7, 1, 3, 5, 6, 2, 8

Bara sju hästar i gulddivisionen nu. Det gör det väldigt enkelt för favoriten Västerboonthenews (7) som vi tror tar ledningen och leder loppet runt om. Bästa spiken i omgången. Vi tror inte att Oasis Bi (1) har form nog att med skor utmana favoriten.

Tips: 7

V75-4

Vår ranking: 6, 14, 2, 15, 7, 11, 12, 13, 8, 9, 1, 4, 3, 10, 5

Det känns som om det är ganska låg klass på detta stolopp. Vi ser bara fem av femton hästar som har bra chans och kanske inte ens fem… Virtual Leg (2) har fått klurigt spår och är galoppbenägen. Kan bli ny galopp igen, men sköter hon sig så kan det vara en fin skrällchans för hästen är i grunden mycket högkapabel och en bra kusk i sulkyn blir det nu. Fin chans om felfri. Dorinda (6) är hästen vi tror mest på. Vi tror detta även kan vara en fin chansspik. Vi tror hon tar ledningen och kan leda loppet runt om. Hon blir i varje fall svårslagen. Spurstark och allround häst. Sveriges bästa kusk i sulkyn dessutom… Värsta motbudet är Julia Af Solnäs (14) som nu får springspår på tillägg. Spurstark och speedig dam som säkert kommer utmana rejält över upploppet. Var hamnar Gaya Di Quattro (7) i starten? Detta är en häst vi varnar rejält för. Första med voltstart, men hästen är väldigt speedig och kan överaska. Se upp! Annars är det väl Lesperanza (15) som står för skrällen, om det blir en i detta lopp. Men, spåret är svårt för hennes del. Orkar hon hålla tempot ända fram?

Tips: 2, 6, 14

V75-5

Vår ranking: 2, 11, 5, 8, 6, 4, 1, 10, 9, 3, 12, 7

Nancy America (2) är en favorit i fara. Vi sätter frågetecken på formen och konstaterar tre bleka insatser på rad. Är ganska startsnabb och tar nog också ledningen initialt, men vi tror inte hon är i form och kommer att släppa till Darling Hornline (5). Utvändigt ledaren hittar vi då Hanna Banker (4) med Makera (3) i rygg. Instängd ser vi nog Dixi Sisu (6). Tredje utvändigt kan vi nog hitta Silver Annie (8) som nog kommer få en finfin start. Så kommer det nog se ut fram till strax innan upploppet då Makera och Silver Annie tar sig ut för attack. Med sig får de nog Kash Brodda (11). I början av upploppsrakan hittar vi nog Nancy America, Makera och Kash Brodda på linje. Längre fram på upploppet ser vi förmodligen att Kash Brodda leder och att Silver Annie och Darling Hornline kommer starkt. Vår vinnare heter Kash Brodda.

Tips: 2, 5, 8, 11

Top7: 11, 5, 2, 8, 4, 1, 12

V75-6

Vår ranking: 5, 2, 11, 1, 4, 12, 6, 9, 10, 3, 7, 8

Klurigt lopp där vi ser fyra hästar sticka ut. Master Crowe (5) har en osäker form, samtidigt som vi såg en ganska blek insats senast. Annars är han i grunden bästa hästen i loppet. Gör dessutom debut över kort distans. Med bättre spår, annan distans och bättre form hade vi helt klart spikat honom. Nu blir han en i mängden, men trots det vår förstahäst. Augustus F. (2) ser vi stor chans för nu. Vi tror han tar ledningen och kan leda runt om. Hästen trivs mycket bra på Jägersro och gör kanske sina bästa lopp där. Bra chans nu. Västerbo Exact (11) är lite bortglömd nu och det är inte så konstigt eftersom det är kort distans och då är spåret en klar nackdel. Men, den här hästen kan mer än man tror. Var helt överlägsen i rygglopp senast. Speedig och spurtstark med bra och snabba ryggar kan han nu överraska och stå för en dunderskräll. Se upp! Bra rad, men kan bättre än så ändå. Pajas Face (1) är inte att leka med från sådana lägen han fått nu. Startsnabb och utmanar om ledningen. Kan få rygg ledaren och har vunnit från den positionen många gånger tidigare. Måste med på kupongen. Sedan har vi ju Shogun D.K. (6) som inte ska underskattas. Helt bortglömd av spelarna nu. Är ganska så snabb ut och kan få en fin position andra utvändigt nu och då blir han farlig med sin starka spurt han har i sig. Se upp! Trinity Lux (2) är en annan bortglömd häst som har formen på topp. Startsnabb, speedig och stark. Fin silverdivisionshäst som alltid verkar ligga i topp.

Tips: 1, 2, 4, 5, 6, 11

V75-7

Vår ranking: 10, 11, 1, 6, 8, 7, 2, 9, 3, 4, 5

Kul avslutning på V75 där vi tror Mack Dragan (1) blir svårslagen. Full form och kan få ledningen. Där blir han mycket svårslagen. Pharaon Face (4) kommer säkert explodera från start, som en kanonkula. Riskerar lägga allt för mycket kraft på att ta ledningen, men går även bra bakifrån. Kan få ett perfekt vilolopp för att utnyttja sin spurtstarkhet och då kan han krossa allt till slut. Se upp! Bättre än raden! Trot Kronos (10) är allt för ojämn för att vi ska lita på att han gör ett bra lopp. Men, när allt stämmer kan han vinna det här. Qahar Q.C. (11) kommer från fyra raka segrar och måste ses med segerchans även här. Kan krossa allt! Louie Brodde (9) kan få det perfekta smygloppet. Har form och vinnarskalle för att spurta ned hela fältet till slut. Staro Ivy League (7) gör aldrig ett dåligt lopp, verkar det som… Klurigt spår, men löser det sig är han med och gör upp om segern även här. Strålande insats senast och formen är på topp!

Tips: 1, 4, 7, 9, 10, 11

Antal rader för systemet: 5184

Kostnad för systemet: 2 592 Kr