Gävle 19 maj 2018

 Fakta

 Gävle är en mycket snabb bana med låg dosering i kurvorna, vilket betyder att innerspår får bra fart i starten och snabba hästar där tar med all säkerhet ledningen. Dessutom blir det väldigt svårt för bakspårshästarna att komma fram i vinnarlägen och de måste därför vara exceptionellt bra hästar för det. Ledningen blir därför viktig i Gävle. Spår 1 och 3 är bästa vinnarspåren, men enligt kuskarna själva i Gävle är det spår 4 som är bäst i starten. Stallbacken kommer i sista kurvan och unga, oerfarna hästar som blivit trötta och vill hem till stallet kan därför bryta ut, stanna upp eller galoppera över upploppet. De kuskar man ska se upp särskilt med denna omgång är Ulf Ohlsson, Claes Sjöström och Jorma Kontio. Men, även toppkusken som Örjan Kihlström, Björn Goop och Peter Untersteiner ska man ju alltid se upp med. Upploppet är relativt kort, 178 meter. Vädret ska bli soligt och fint, 20-24 grader varmt och svaga sydvästvindar. 

 V75-1

Vår ranking: 3,7,1,2,4,11,9,12,8,6,10

Lite öppet lopp som det nog blir tempo på. Många startsnabba hästar. Ledningen kan nog Gizmo de Veluwe (2) få och kan han hålla upp den så kan han leda runt om. It´s Showtime Zaz (3) har perfekta förutsättningar men möter tufft motstånd nu och galoppen senast oroar. Har kapacitet för att krossa allt över upploppet. Rigel Face (1) måste man se upp med. Kan bli fast, men löser det sig är han definitivt med där framme och gör upp om segern. Barfota runt om för första gången i karriären nu, vilket blir extra intressant. Pacificera W.F (4) möter nog alldeles för tufft motstånd nu. Dom Perignon (7) blir nedstruken till bättre läge och är stallets bästa segerchans. Kommer nog gå fram tidigt på offensivt sätt. Segerchans… Hobby De Líton (11) är säkert med i segerstriden på något sätt. Har hög kapacitet och van vid tufft motstånd. Don Corleone Trot (12) är spurtstark och har formen på topp. Läget emot. Men, om tempo… Se upp!

Tips: 1, 2, 3, 7, 11

V75-2

Vår ranking: 4,3,13,2,7,10,5,11,15,14,9,12,6,8,1

Här gäller det att tänka på Gävles förutsättningar. Swish Lane (13) kan komma att få det svårt och det är definitivt ingen spik. En dålig favorit faktiskt. Nä vi tror mer på två andra hästar och dessa är Divine (4) som kan vinna det här från dödens och Valborg Marje (3) som nog tar ledningen och kan leda runt om. Vem mer kan lägga sig i segerstriden? Möjligtvis Milady Amok (2) som ska gå barfota runt om nu och som vi varnar för. Vi varnar även för Amalia Cash (7), men som fått svårt spår nu. Galopp igen? Sedan har vi svårbedömde Bula Bula Am (15) som är dunderspeedig. Vågar man utelämna honom på kupongen? Det kan straffa sig…

Tips: 3,4,7,13,15

V75-3

Vår ranking: 3,1,8,4,7,11,9,5,2,12,6,10

Här tar vi ställning. Vi spikar Global Unprotected (3). Han ska rekordsänka sig nu och är dessutom Björnkollens bästa spik. Vi tror ekipaget tar ledningen och leder runt om. Men, man ska komma ihåg att han möter tuffare motstånd nu. Vi chansspikar. Ska man varna för några hästar, om man vill gardera så handlar det nog mest om Cargo Door (1), Milliondollarrhyme (8), Tzatziki (9) och Viscount (11).

Tips: 3

V75-4

Vår ranking: 8,6,4,7,12,11,1,9,2,14,3,10,15,5,13

Öppet lopp där allt kan hända, men frågan är om det skräller? Vi tror inte det. Vi tror att Nordby Fröy(8) speedar ned fältet över upploppet och spurtsegrar. Men, vi tar ändå med några hästar för att vara på den säkra sidan i öppet lopp. Egentligen skulle man kunna motivera att ta alla utom 3, 5, 10, 13. Men, vi kör på åtta streck och hoppas det räcker. Vi blir dock inte förvånade om favoriten ändå tar hem detta. Chansspik på favoriten är något som luktar väldigt gott i det här loppet – om man vågar…

Tips: 4,6,7,8,11,12,14,15

V75-5

Vår ranking: 4,8,1,7,9,5,11,2,12,6

Här tror vi det blir körning i starten och tempo på hela loppet. Det kan därför vara värt att strecka på lite här. Annars är ju favoriten Angle of Attack (4) en bra favorit som kan leda loppet runt om. Ett bra spikförslag faktiskt. Men, vi ser hög potential i M.T.Joinville (8) som trots spåret skulle kunna krossa allt motstånd över upploppet. Han är van vid tufft motstånd och är en riktig hårding som kan dra mycket jobb själv. Måste med på kupongen, enligt oss. Det måste även King City (1) som är klart bättre än raden, i full form och bara blir bättre och bättre. Vinner snart igen och med Kihlström i sulkyn kan allt hända. Se upp! Baron Gift (5) är nog farlig att nonchalera också och är säkert med och gör upp om segern. Juvels Boy (9) ska gå barfota runt om nu och blir intressant med Goop. Får bra rygg nu och gratis draghjälp fram. Linus Boy (7) riskerar dödens nu och orkar han egentligen det? Nja…

Tips: 1,4,5,8,9

Top7: 8,1,9,4,7,5,2

V75-6

Vår ranking: 3,1,6,8,9,2,5,4,7,10

Spännande lopp där vi tror favoriten Twister Bi (3) faller. Har varit sjuk och inte startat på länge. Behöver säkert loppet innan han blir att räkna med igen. Men, är han i form till detta så måste han nog ändå räknas med hög vinstchans. Nä, vi tror kanske mer på en skräll här och vill nog tippa Dante Boko (6) som vi tror övertar ledningen och leder sedan runt om. Utmanas i första hand av Love Matters (8) som ska gå med jänkarvagn nu. Har gjort det bra hela tiden, även om det galopperats en del. Sköter han sig nu så tror vi att han kan greja en skrällseger i Guld. Men, se upp över upploppet med Heavy Sound (9) som är en fenomenal spurtare och kan krossa allt över upploppet! Varning för Beau Mec (1) som om han kommer loss i tid blir superfarlig över upploppet. Men, ska gå med skor bak nu. Nobel Amok (4) ska man inte underskatta, men är mer av en silverdivisionare än guldare. Får nog för tufft. Poet Broline (2) varnar vi också för. Han kan få ledningen och då släpper han nog inte i första taget och leder i så fall väldigt länge. Klarar han runt om?

Tips: 1,3,6,8,9

V75-7

Vår ranking: 7,3,8,2,1,6,9,10,4,5,11,12

Enligt oss är detta omgångens bästa spik, så vi spikar och vi ser inga direkta utmanare om den segern här. Disco Volante (7) leder nog runt om.

Tips: 7

Antal rader för systemet: 5000

Kostnad för systemet: 2 500 Kr